werkwijze

Werkwijze

Uw uitvaartondernemer helpt u met de praktische zaken. Graag help ik u met de invulling van de afscheidsdienst. U kunt hiervoor zelf met mij contact opnemen, maar uw uitvaartondernemer kan mij ook benaderen.

Een paar dagen voor de uitvaart zal ik u bezoeken. Wij zullen uw wensen en de wensen van de overledene bespreken en de uitvaartceremonie samenstellen. Misschien wilt u dat ik het levensverhaal schrijf. Maar ik kan ook op zoek gaan naar de muziek van uw voorkeur of een mooi gedicht. Het samenstellen van een reportage met mooie beelden van uw geliefde is ook een mogelijkheid.
Ik kan het welkomst- of dankwoord verzorgen maar ook de hele ceremonie leiden. Uiteraard zal er ook ruimte voor andere sprekers zijn.

Om het levensverhaal van uw geliefde te schrijven zal ik uitgebreid in gesprek gaan met familie en vrienden. Samen staan wij stil bij wie de overledene was. Wat was kenmerkend en wat betekende hij of zij voor de nabestaanden. Ik stel vragen en luister. Naar het mooie, het speciale en naar dat wat moeilijk was. Ik zal daarna het levensverhaal schrijven. De teksten die ik schrijf laat ik vooraf door u lezen.

In een persoonlijk gesprek overleg ik graag met u de mogelijkheden. Afhankelijk van uw wensen kan ik een prijs met u afspreken.

In Tedere Herinnering helpt u bij een bijzondere invulling van het afscheid.